Copyright © 2017 Maria Vilhena

Home

Beach House

Space

Home

Local

Aveiro

Target

Family

Intervention Type

Interior Design Project

Concept

For this project of a villa next to the beach and with magnificent views over the Aveiro estuary, the clients wanted a comfortable, light and appealing environment for relaxation.

In general, whites and beiges were used a lot, light woods and, above all, more crude wooden elements, as if sculpted from a single trunk.
The “guard” of rope stairs is one of the highlights, the central core that develops the house from the basement to the 2nd floor.
The coating materials of some areas repeat the materials used on the outside, merging with the interior and complementing the view that the large windows allow to have.
Because the house is also intended to receive family and friends, details have been devised to allow the space to be more functional for this purpose,

A generous wine cellar was also created, which maintains the language of the strips and wooden panels like the rest of the house, but modernized through the backlit walls that give greater prominence to the bottles displayed in this space
And who said that ceramic can't be cozy? Floors and coatings are essentially in this material. For this reason, ceramic tile collections that look like wallpaper were chosen, giving the environment a lot of comfort.

For the bathrooms of the rooms, ceramics were chosen with colors more connected to nature, within the greens and blues (mint, turquoise, mineral). Working the walls all with the same tone, with pieces of different formats or with different application, giving dynamics and uniqueness to each one, despite being very identical in layout.
The spa supporting the pool stands out for its Moroccan-style ambience, created through the use of brown ceramic on the walls, which simulates having been produced manually.

MAKE ROOM
FOR YOUR SOUL

Get involved in Maria Vilhena’s world, and give space to your soul !

Get in touch with
Maria Vilhena